Helle Nóra és Eric Helle - Hatékonysági specialisták

Hatékonyság = Minimális energia és idő felhasználásával maximális eredmény elérése. www.vezetoisiker.eu

 

A második tipp:

 

Hogyan tartsd meg az új munkatársaidat, miután felvetted őket?

 

Elég sok munkába kerül új munkatársakat találni egy cégbe és sokszor ez a feladat a cég vezetőjére hárul: sok önéletrajzot kell átnézni és foglalkozni kell velük, sok telefonhívást és személyes meghallgatást kell lebonyolítani, stb. míg végül felveszünk egy új munkatársat aki termelékeny is.

 

Hogyan folytassa a dolgot, hogy meg tudja tartani ezt az új személyt és visszanyerje azt az energiát, amit a munkatársba fektetett?

 

Sok cég néhány hét vagy hónap elteltével arra a sorsra jut, hogy az új munkatárs feláll és el akarja hagyni a céget. Ez a cégnek nagyon sokba kerül és ez a bevétel elpazarlása!!

 

De hát mit is tehetnénk? Létfontosságú, hogy az új munkatárs már az elején kapjon egy olyan munkaköri leírást, amely tartalmazza azt, hogy mik az elvárások vele szemben, és a személyes statisztikákat is ki kell dolgozni, hogy lássa, hogy mit is kell termelnie.

 

Nagyon fontos, hogy az új munkatárs gyorsan megállja a helyét a cégben, és ezért az a legjobb, ha kijelölnek számára valakit, aki segíti őt. Egy társat, aki megválaszolja a kérdéseit, elmondja, hogy mi hol található, a főnökön kívül ki máshoz fordulhat, majd körülvezeti az új munkatársat és megmutatja neki, hogy ki mit csinál, stb.

 

Sok cégben magára hagyják az új munkatársat, hogy boldoguljon egyedül. Ez lehet sikeres is, de lehet, hogy nem fog jól elsülni a dolog, és az új munkatárs nem végzi el azokat a szükséges dolgokat, amiket az új munkakör megkíván, csupán azokat, amiket úgy érzi, hogy meg tud csinálni azon adatok birtokában, amivel rendelkezik.

 

Az új munkatársnál el kell érni azt, hogy termeljen, és hogy a megfelelő dolgokat állítsa elő már kezdettől fogva. Az új munkatársnak különösen szüksége van arra, hogy érezze, ő is a csapat része és hogy már ő is számít valamit a cégnek.

 

Ha ez így történik, akkor nagyon jók az esélyek arra, hogy meg tudod tartani az új munkatársat és visszakapod azt az energiát, amit a felvételébe belefektettél már a legelején.

 

A másik dolog az, hogy maradj kommunikációban az új munkatárssal, tudd azt, hogy éppen mit is csinál, minden nap beszélgess vele, vagy ha ez nem lehetséges, akkor annyit, amennyit csak lehet.

 

Derítsd ki, hogy megy neki? Bizonyosodj meg arról, hogy miután megmutatta, hogy képes termelni, még több képzést és betanítást kapjon, hogy érezze, törődnek vele és eszközöket kap ahhoz, hogy még jobban végezhesse a munkáját a cég számára.

 

Ha bármi kérdés felmerül a fentiek alkalmazásával kapcsolatban, nyugodtan küldj egy e-mailt a következő e-mail címek egyikére: eric.helle@vezetoisiker.eu vagy nora.helle@vezetoisiker.eu , örömmel válaszolunk!

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 6
Tegnapi: 38
Heti: 44
Havi: 283
Össz.: 911 499
Oldal: Egy tipp vezetőknek, hogy hogyan tartsuk meg a munkatársakat?
Helle Nóra és Eric Helle - Hatékonysági specialisták - © 2008 - 2018 - executivesuccess.hupont.hu