Helle Nóra és Eric Helle - Hatékonysági specialisták

Hatékonyság = Minimális energia és idő felhasználásával maximális eredmény elérése. www.vezetoisiker.eu

  

Hogyan érd el a céljaid 2017-ben?

 

Egy közelmúltban készült felmérés, amely sikeres emberekről készült, felfedte, hogy a legfőbb különbség a legsikeresebbek és a többiek között, az volt, hogy a legsikeresebb 10%-nak tisztán lefektetett céljaik voltak.

 

Amikor a kutatók mélyebbre ástak a témában, azt találták, hogy azokra az emberekre, akik a legsikeresebbek legtetején foglaltak helyet, az volt jellemző, hogy ők írásba foglalták a céljaikat.

 

A tragikus dolog az, hogy a legtöbb ember sokkal többet kíván mint amire valaha is szüksége lenne, de mivel képtelenek arra, hogy reális célokat tűzzenek ki, ezért sokkal kevesebbet érnek el annál, amit valójában képesek lettek volna elérni.

 

Miért van az, hogy csak kevesen tűznek ki célokat?

 

▪        Soha senki nem beszélt nekik erről. Habár néha már megtapasztalták azt az örömöt, amit akkor érzünk, amikor rövidtávú célokat tűzünk ki és elérjük azokat, nem ébredtek rá, hogy mennyire fontos tudatosan célokat kitűzni.

 

▪        Attól való félelem, hogy nem fog sikerülni. Sok ember sohasem próbál meg semmit sem attól való félelmében, hogy nem fog működni a dolog. Nem szoktak ráébredni arra, hogy a szupersikeresek is csak emberek, mint ők maguk, és hogy hosszú órákat töltenek munkával, hogy elérjék a sikerüket.

 

▪        Halogatások. Szeretnénk megtenni dolgokat, célokat elérni és megváltoztatni az életünket, de valahogy sohasem kerül sor arra, hogy meg is tegyük.

 

Hogyan tűzzünk ki célokat 2017-re:

 

Mi a céged átfogó célja 2017-re? Szeretnél új vállalkozásba kezdeni, bővíteni a céged, megnövelni az ügyfél listád, egy teljesen újfajta terméket vagy szolgáltatást létrehozni, vagy pusztán csak több pénzt keresni? Öt lépésre van szükség ahhoz, hogy kitűzd a céljaidat.

 

1. A célod világosan meg van fogalmazva?

 

Ez az a pont, ahol a legtöbb célokat tartalmazó terv kudarcot vall. Semmi haszna egy olyan célt kitűzni, hogy idén többet szeretnél keresni. Tudnod kell, hogy mennyivel többet szeretnél keresni.

 

Vegyük egy utasszállító hajó példáját. Mit eredményezne az, ha egy hajó úgy térképezné fel az útirányát, hogy "valamelyik kikötő az óceánon valamikor 2017-ben"? Hasonlítsd össze ezt a bizonytalan célt ezzel: "Ki akarom bővíteni a cégemet, hogy így 4 millió dollárral többet hozzon nekem az idén".

 

2. Hihető-e a cél?

 

Azt gondolod, hogy képes vagy elérni azt, amit kitűztél magadnak? A célod lehet nagyravágyó, de ha részletes tervet készítesz, látni fogod, hogy nagyon is lehetséges elérni.

 

3. Nagyon akarod, hogy elérd a célod?

 

Erős ösztönzés nélkül le fogsz térni az útról. Tényleg akarnod kell, jobban mint bármi mást ahhoz, hogy képes legyél elérni azt.

 

4. Van részletes terved?

 

Pontosan tudod, hogyan fogod elérni ezt a célt? Lebontottad egy lépésekből álló folyamattá? Megtervezted a költségvetést? Ha nem vagy biztos a dolgodban, akkor tanulhatsz mások tapasztalaiból, akik elértek már valami hasonlót.

 

5. Élénken elképzeled a hasznot, amit ez hozni fog?

 

Rengeteg folyamatos ösztönzésre van szükséged, hogy erőt adjon ahhoz, hogy kitartó maradj, és szembenézz az összes kísértéssel, amivel biztosan találkozni fogsz. Képzeld el magad 5 év múlva, amikor már elérted a céljaidat, és élvezed mindazt az előnyt, amit a célod elérése hozni fog.

 

Miután részletes tervet készítettél, ráébredsz, hogy ami eddig csak egy halvány álom volt, most könnyedén átültethető a valóságba. Izgatottá válsz a céloddal kapcsolatban, nem gond elképzelned magad, amint keményen dolgozol azon, hogy megkapd a jutalmad, és azután képes legyél élvezni a korai nyugdíjas éveket anélkül, hogy aggódnod kellene a pénz miatt.

 

Na és hogyan fogsz hozzá?

 

A kezdés mindig a legnehezebb dolog, és a célok kitűzésénél az a legkifizetődőbb, ha kicsiben kezded és önbizalomra teszel szert a kisebb sikerek által. Mihelyt nekifogsz ennek, a kisebb, elért sikerek izgalma elvezet a nehezebb feladatok megvalósításához.

 

Bebizonyosodott, hogy a ciklusok (vagy feladatok) elvégzése energiával tölt fel bennünket és hogy a sok befejezetlen feladat kimerültté tesz minket az életben. Ha egy napon későn kelsz fel, átesel a cipődön, kivánszorogsz a konyhába, ahol a tegnap esti mosatlan edények várnak, bemászol a koszos autódba, ami tele van szeméttel, azután meglátod az íróasztalod, amit beterítenek a papírok, érteni fogod, hogy az ezernyi befejezetlen ciklus mennyire fáradttá tesz.

 

Miután hozzászoksz, hogy befejezz egy munkát, mielőtt egy újabbat kezdenél el, egy teljesen újfajta energiaforrást fogsz felfedezni.

 

Próbáld ki az alábbi gyakorlatot a következő hétvégén. Vegyél elő egy darab papírt és írj egy listát azokról a dolgokról a ház körül, amiket meg kellene tenni, de eddig halasztgattad. Most írd oda mindegyik mellé külön-külön, hogy mennyi ideig tart megcsinálni őket, és írd oda azt is, hogy mikor akarod megcsinálni őket (ma vagy holnap). Azután vesd bele magad és győzödj meg róla, hogy nem hagyod abba, amíg az egész kész nem lesz. Csodálkozni fogsz,  hogy milyen jól fogod érezni magad ettől és hogy mennyi energiát fog ez adni neked.

 

Ha komolyan gondolod azt, hogy sikeres vállalkozást akarsz vezetni, el kell sajátítanod a célok kitűzésének művészetét. Ha meg tudod ezt tenni - ami nem bonyolult -, akkor a sikered garantálva van.

 

Ha többet szeretnél tudni arról, hogy hogyan érd el céljaidat és szeretnél néhány használható gyakorlati tippet, kérlek kattints rá az alábbi linkre és vedd meg a kiskönyvünket! 

http://vezetoisiker.eu/konyv/

 

-------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

A fenti cikket Sonja Vorstertől, egy dél-afrikai partnerünktől adoptáltuk.

 

Sonja Vorster, a Virtual Productivity Solutions alapítója kisebb cégeknek segít megtalálni profitnövelés céljából azokat a területeket, ahol csökkent a termelékenység. Segít ezen problémák kezelésében, ami a cég hatékonyságát és bevételét növeli.  „Rés-elemzés" jelentései, ezek javítására tett javaslatai és a megoldások kivitelezése sok ügyfélnek segített cégének akadálymentesítésében, a jobb profit érdekében. Ezen kívül kiváló adminisztrációs tevékenységet is végez. http://www.virtualproductivitysolutions.co.za

 

 

 

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 5
Tegnapi: 38
Heti: 43
Havi: 282
Össz.: 911 498
Oldal: Hogyan haladsz 2017-es céljaid elérésével?
Helle Nóra és Eric Helle - Hatékonysági specialisták - © 2008 - 2018 - executivesuccess.hupont.hu